torsdag 28. juli 2011

22-07-11

 Hva slags forhold har man til muslimer nå da, dette var en gal Nordmann som utrettet..


Forholdet mitt til muslimer... Det er som til alle andre relgioner, fulstendig nøytralt.  Dette er av den veldig enkle grunn at for meg er det revnende likegyldig hva slags relgion og livssyn den enkelte har. jeg ser det slik at det ikke er min sak å legge meg opp i den enkeltes spirituelle liv og tro.   Om en person velger å være kristen,jøde,muslim,hindu eller shinto er den personens sak og ingen andres problem. Jeg ser på en person etter åssen h*n oppfører seg og behandler medmennesker. Hvordan personen er som menneske rett og slett. Hva slags tro/relgionsoppfatning vedkommende har er for meg fulstendig likegyldig.

Det som er veldig farlig er å dømme folk på bakgrunn av dems tro og relgionsoppfatning. Jeg kjenner godt og er svært gode venner med mennesker av forsjellig tro. Jeg kjenner godt muslimer,kristene,jøder,hinduer,buddister,hekser/wicca,shinto budisme,gresk ortodokse,romersk katolske, druider,shamaner, indiansk tro i forsjellige utgaver , bare for å nevne noen.  Og alle er de gode mennesker, de har sine helligdager, utføring av relgion som i følge dems tradisjoner er moralsk og etisk forsvalig. Og alle jeg kjenner ,til min kunnskap iallefall,er godt innenfor allment godkjente etiske normer.

Det mange gjør er at de ser på alle muslimer som en fare for samfundet på bakgrunn av hva en ørliten prosentandel har utført og ønsker å utføre mot andre. Dette syntes jeg er veldig leit og jeg syntes det er feil å dømme en hel folkegruppe og en av de største relgionene på planeten pga hva ett fåtall gjør.  De aller aller fleste muslimer tar avstand fra voldsbruk mot andre og igjen fanatikere og fundamentalistene som ønsker å bruke vold er naturligvis serdeles farlige folk.  Når dette er sagt så er det ikke bare i Islam en finner fanatiske fundamentalister som sier "my way or the highway", mao følger du ikke min tro dreper jeg deg.. 

Dette finner man også og har gode eksempler på i alle "dømmende relgioner" , kristendommen og jødedom er prakteksemplarer her. Islam også til en viss grad ,men etter min oppfatning er ikke islam så ille som spesielt kristenfuntamentalister. Det som er med muslimske fundamentalister og fanatikere at de har faktisk klart å gjøre noe utav dette med utførelse av vold mot andre i stor grad og pr idag større en hva alle andre har klart å utrette. Islamske fanatikere har en viss mer kulturell interesse i å "sparke ifra seg" mht tli terror og dermed har de fått mere "PR".  Etter 9/11/01 har all oppmerksomhet blitt rettet mot den arabiske verden og den "truslen som kommer derifra", mens man da har mer eller mindre glemt andre fanatiske grupper som blant andre potensielt voldlige høyreekstreme grupper ,men også de som har gått til det ekstreme hat mot muslimer som følge av blant annet 9/11, jeg mistenker A B B for å være en av disse. Ifølge det som har kommet fram begynte han å planlegge denne aksjonen under ett år etter 911 og når paranoiaen etter den hendelsen omtrent var på sitt største. Han har plukket seg ut ett mål som da i hans hjerne er Arbeiderpartiet for så å slå til mot disse. Uten at jeg skal gå videre inn på hvilke årsaker han har for dette. Så godt kjenner jeg ikke saken.  Jeg vil være til en god viss grad kalle A B B for en kristenfundamentalistisk forbryter. Dette i likhet me Klu klux klan, men også andre høyreekstreme grupper som bygger sitt hat på fremmedfrykt, rasisme og relgionsintoleranse som han her hevder å tilhøre. 

Forrige fredag når dette skjedde var jeg i bilen på vei til jobb. Jeg måtte ned å hente noen saker jeg hadde glemt dagen før, lommeboka mi av alle dumme ting.  Jeg var på Olav Kyrres plass og sto å venta på grønt lys, jeg hadde valgt å kjøre igjennom byen. Jeg hadde det ikke travelt og jeg liker ofte å kjøre igjennom byen for å se litt på menneskene , ta inn stemningen og bare egentlig nyte sommerværet. Og ikke minst slippe E-18 som jeg kjører ca 600 ganger i året.  Jeg hadde sidevinduet åpent og mens jeg ventet på grønt lys hørte jeg ett kraftig smell. Det hørtes egentlig ut som når en container deiser litt hardt i bakken, bare mye høyere. Jeg la også merke til at vinduene  bilen vibrerte kraftig.  Jeg tenkte med meg selv at "jøsses det var litt av ett smell".  Men jeg tenkte ikke mere på det en det. Jeg hadde på P4 på bilradioen og der kom det en inringer på etern som mer eller mindre skrek at regjeringskvartalet er bomba og at ingangspartiet på statsministerblokka er sprengt vekk.. Så ble det stille. Jeg ble litt forfjamset og tenkte ialledager med meg selv... Så skrudde jeg over på NRK altid nyheter og før jeg kom til Lysaker begynte meldingene å hagle inn... Jeg "løp" opp på kontoret å henta lommeboka mi og de andre tingene, før jeg satte meg ut i bilen igjen.. Jeg hadde skjønt at her var det noe på ferde så jeg iverksatte kriseplanen jeg har lagt. 
Jeg har lagt opp en kriseplan i det høyst lite sansynlige at noe dramatisk skulle skje, terrorangrep eller større ulykke.  Jeg er ikke paranoid ,men jeg har altid vist at om noe skulle skje er det greit å ha tenkt igjennom en "sjekkliste" på forhånd.  Jeg har en kriseliste på mobiltelefonen som inbefatter nære venner og familie. Alle disse ble oppringt i tur og orden etter prioriterings liste og alle var i god behold.

Jeg så at hendelsen hadde vært i Oslo sentrum så da kjørte jeg en omvei rundt sentrum og posisjonerte meg slik at jeg lett kom ut av byen. Nå kom de timene med studering av Oslo's veinett til hjelp. Jeg viste ikke om det var satt opp spærringer langs med hovedveiene, men dette var heldigvis ikke noe problem og jeg kom meg greit vekk.  Jeg har sakt til meg selv at hvis noe uforutsett skulle skje så dra den motsatte veien, mulig jeg er feig, men å dra inn i en "krigsone" er ikke noe jeg har noe veldig planer om.  På vei Nordover og ut av byen så jeg mange nødkjøretøy på vei inn imot Oslo og jeg hadde på radioen så jeg fikk all infrmasjon som kom via denne.  Da jeg var godt ute av Oslo og på vei opp RV 4 mot hakkadal (dette var den nærmeste ut-veien utenom å kjøre via hønefoss fra der jeg var). ringte jeg tilbake til min bedre halvdel som hadde fått fulgt med noe på tv'en hjemme.  VI fikk prata sammen og ho informerte endel om hva ho hadde sett på tv. Jeg anså det ikke nødvendig for oss å sette igang noe evakuering så jeg kjørte opp til Roa og over fjellet til Gardermoen og hjem til Jessheim..   Resten av kvelden ble tilbrakt fårran tv'en og jeg går ikke videre inn på dette nå ettersom det er noe alle her vet hva som skjedde derifra.

Når det gjelder hele opplegget som denne karen har klart å sette igang viser dette hva en enkeltperson med ett mål og nok vilje til å gjennomføre det kan klare å utrette. Så langt ser dette ut som ett opplegg som er godt planlagt og gjennomført. Dette viser at personen her absolutt ikke er dum, han er derimot både svært inteligent og resurssterk. Han har klart å sette sammen og utføre ett terrorangrep og massedrap med kun lovlige midler og uten å vekke noe slags form for mistanke rettet mot seg. Og dette er beundringsverdig sett fra ett rent praktisk synspungt.  Fyren er skvær pine gal og hører absolutt ikke hjemme i vårt samfund, men som jeg også sier det krever mye å planlegge, skaffe til veie utstyr og organisere noe slikt som han har gjort her.  Jeg håper politi og påtalemyndighet finner en måte å holde samfundet trygt fra denne personen og at han blir stilt til ansvar for og straffet for dette han har gjort.

Mine tanker og følser går ut til alle pårørende og ofre. Og min ypperste respekt og takk til Politi og redningsmanskap,leger og ambulanse personell som har gjort en formidabel jobb etter denne tragedien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar