mandag 24. mars 2014

Hvorfor får jeg ikke bli sinna, og iallefall ikke utagere ?Idag må jeg skrive om noe som frustrer meg veldig..

Hvorfor får jeg ikke lov å bli sint ?   Det er noe jeg ikke skjønner helt..  Alle blir vi sinte før eller senere, men jeg får ikke lov..

Når jeg sier jeg ikke får lov ligger dette i at når jeg først viser de følsene, eller den siden av meg får jeg beskjed om å komme med  til psykologisk hjelp og "anger management".  Noe jeg iallefall ikke forstår.
Jeg er av natur en rolig person, jeg liker ikke konflikt og vil helst at alle skal være venner.  Men det skjer jo av og til at jeg også får nok og at det koker litt over.  Det er ting som fyrer meg opp lettere en andre, men som oftest klarer jeg å holde hodet kaldt.

En av de tingene jeg ikke aksepterer er at folk står å skriker til hverandre, jeg har personer i min nære omgangskrets hvor det er helt ok å stå å skrike til hverandre.  Det er helt i orden å "utrykke sine meninger".  Dette fyrer meg noe så til de grader og jeg ber vedkommende roe seg ned å oppføre seg sivilisert, på en rolig måte først. jeg gir klart utrykk for at jeg ikke aksepterer dette.. Jeg får somregel da beskjed om å holde kjeft å passe mine egene saker.  Da smeller det..  jeg gjør aldri noe fysisk ,men jeg blir altid til de grader provosert og hever stemmen så det ikke er noe som helst tvil om at jeg er der. Jeg gjentar formaningen om at de må se til ****** å roe seg og oppføre seg som mennesker ikke en skokk med dritunger ,men med samme stemmeleie og volum som de stridende parter.

Dette er ett eksempel, men generelt så er det flere i min omgangskrets som ikke har noe som helst problem med å heve stemmen og direkte kjefte meg ut etter noter.  Men om jeg hever stemmen er jeg både psykisk ustabil og at de er redd for at jeg vil skade noen.

Men er jeg det ? åssen kan det ha seg at disse det gjelder har lov å utagere med stemmebruk, mens så fort jeg gjør det er dette synd,skam og "straffbart".   Dette går å gnager veldig på meg, jeg har prøvd å spørre , men får aldri noe skikkelig svar annet en at "når du først blir sint , så blir du så veldig sint", "du skremmer de som er rundt deg" , "du må kontrolere deg selv", "du trenger å få hjelp til å takle følsene dine" . Men når det forventes at jeg skal forholde meg rolig, jeg får ikke lov å utagere eller heve stemmen. Jeg får ikke gitt utløp for følser når de trenger seg på , så smeller det til når det først gjør det.  Jeg kan ikke "spise i meg følsene" mine lengre nå som jeg gjore før.. det er umulig.  


Men da igjen.. hvorfor kan ikke jeg utagere eller respondere med hevet stemme/sinne når andre ikke har noe som helst problem med dette  ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar