tirsdag 6. desember 2011

Snart jul jooo :D og tid for en lang oppdatering

Ok så jeg har vært litt slapp med oppdateringene her, men får prøve å ta litt igjen.  Hva har skjedd siden sist. Jo ganske mye egentlig.

Får ta det litt på datoer og sånn..

9 okt 2011:

Vel tilbake etter en uke på Helgelandsmoen (Nimi), kjempehyggelig å se alle kjente igjen, de fleste var der fra forrige gang. En uke med streng diett og masse trening. Spinning ,svømming, styrketrening og annet.. .jeg sleit litt de første par dagene, men med litt tilpassing av programmet så jeg ikke fikk så sinsykt spreng i ødem-leggen. Ellers ett kameracrew som fulgte en over alt og filmet så spruten sto, ikke vet jeg hva de filma, men jeg bryr meg egentlig ikke heller.. lar dem bare få holde på :P (måtte tenke sånn for ikke å følge med på dem).

Men skal si det krever av kroppen å ha en 12-1300 kcal diett og trene hardt 3-4 timer pr dag ,med forelesninger og alt var det aktivt 13 timers dager denne uka og jeg er helt utkjørt...

---------------------


Så var det omsider inn på Aker sykehus for lymfødem behandling, Denne satt langt inne, men jeg fikk endelig den behandlingen der jeg har "skreket" etter i over 4 år. 


21 oktober 2011

"Vel hjemme etter første uke på Aker.. leggen min har gått fra 85 til 67cm i omkrets.. slettes ikke værst på 5 dager. Reiser tilbake igjen på mandag for uke to. Litt usikker påom det blir to eller tre uker totalt, det vurderes etter framgangen.

Aker er iallefall en dødskjedelig plass å være, jeg er veldig glad jeg tok med laptop og ekstra HDD med ting å se på. ellers hadde jeg gått fulstendig fra sans og samling. Men både leger og personale er veldig hyggelige og gjør sitt for å gjøre oppholdet så trivelig som mulig.Behandlingen er todelt. Først er det lymfestimulerende massasje. Dette er egentlig veldig behagelig. Fysiotorturisten masserer forsiktig og stumulerer lymfekjertler i hals, armer,buk,lyske , lår , legg og fot. Dette "sparker" igang systemet og det kjennes i hele kroppen. Jeg blir like svimmel hver gang. Så smøres hele stasen inn med fuktighetskrem så huden ikke tørker. Også kommer morroa. Først en beskyttende strømpe, så ett lag med vatt, dette skal fordele trykket gjevnt. Så surres alt inn i en stram støttebandasje som draes skikkelig til.. hele beinet fra foten og opp til over kneet er avstivet og mer eller mindre ubrukelig. Det er på randen av å være ubehagelig uten å bli det. rar følse egentlig.. Så er det å sette hele rolig med foten så høyt som mulig og ta det piano.. Dette går til en viss grad, med så mye væske som presses, må det jo ut en plass og tidevis har jeg fløye på dass ett par ganger i timen hele døgnet.. ikke mye søvn der nei. Men det har heldigvis gått over nå, er fremdeles endel flyving på toaletten ,men ikke fult så ille.


Ellers er det sørgelig lite å melde om, har stortsett sittet å sett filmer på laptopen og det er sånn stortsett det.


--
4 november, etter tre uker på Aker


Sånn da var jeg ferdig med uke 3 av oppholdet på Aker :)

Statusen er nå at leggen min er normal og stabil på ca 60 cm i omkrets på tjukkeste pungt. Dette er noe jeg må si meg veldig fornøgd med. Jeg hadde ikke trodd at den skulle bli så bra. Så nå kommer neste del av "øvelsen". Det er bestilt en kompresjons strømpe til meg så jeg slipper å tenke så mye på bandasjering og jeg kan fungere relativt normalt. Tingen er at denne har noe leveringstid så vi ble enige om at jeg skal tilbake til Aker på mandag for en uke til. Dette er for å forebygge at det vokser ut så mye igjen at strømpa ikke passer og vi må begynne på nytt igjen. Det er ikke sikkert at det skjer, men vi vil ikke ta noe sjanser. Så da blir det uke 4 før jeg får reise hjem. Men jeg ser på det som en bedre løsning en å sjanse på at det går bra og det ikke gjør så..

Det har vært helt greie uker ,men jeg begynner å kjenne at jeg har ligget i tre uker nå. Ryggen begynner å krangle litt, jeg har fått tilbake betennelsen jeg hadde i hofta og jeg kjenner at jeg er slapp i kroppen. Men det går seg nok til igjen.

Jeg er på samme avdeling som de som blir GBP operert, men har ikke sett så mange av dem, jeg har eget rom (heldigvis). De som jobber der er kjempegreie og vet ikke hva godt de kan gjøre for en. Det enest jeg ikke liker der er maten. Middagene er så som så kvalitet og jeg begynner å bli en smule lei brødet der som tidevis er rimlig tørt.

Jeg har fått ordre om å holde meg i senga med foten så høyt som mulig, skjønt har heldigvis fått dispensasjon til å gå på toaletten ,samt dusje en gang om dagen. Så jeg prøver å få dagene til å gå som best mulig, jeg har tatt med ett par store eksterne harddisker til laptopen så jeg har ett lass med filmer og tv-serier/programmer å se på. Så selv om det er dørgene kjedelig får jeg tiden til å gå sånn noenlunde.

Behandlingen er som tidligere nevnt daglig manuell lymfemasasje og bandasjering av høyre fot. Ellers er det å fokusere på ikke å stresse og i det heletatt holde seg i ro.


----

16 november og ferdig med behandling for denne gangen.


Da er jeg omsider hjemme etter 4 uker på Aker sykehus. Lymfedrenasje og behandling er fullført for denne omgangen og jeg må si jeg er utrolig godt fornøgd. Da vi begynte var omkretsen på leggen min på ca 85cm, dette har gått gradevis nedover og den er idag stabil på 58-59 cm. Til uka kommer kompresjonsstrømpe som jeg kan bruke istedet for bandasjer så da blir det litt mer behagelig en bandasjene som mer eller mindre stiver av hele høyre beinet mitt opp til låret.

Det er enormt lettende å slippe den enorme vekta jeg hadde på den ene foten og jeg har ikke hatt noe særlig ryggsmerter etter at den forsvant heller, skjønt jeg har ikke gått stort så jeg vet ikke om det holder. Men det er jo lov å håpe. Jeg limer inn noen bilder her så kan dere se forsjellen. Den er ganske enorm for å si det på en pen måte. Ellers kjenner jeg og ser jeg at jeg har mistet vekt, men jeg aner ikke hvor mye ennå. Det er vel ikke så rart når maten på Aker ikke på noen måte var noe å skryte av. Middagene var til tider en dårlig spøk og det var vel ikke en dag brødet var noenlunde ferskt. Inntaket lå i snitt på 900-1000 kcal pr dag etter mine beregninger så noe må da ha skjedd. Nå blir det full fokus på å spise fornuftig og så lite som overhode mulig utover. Er til tide veldig godtesjuk ,men det går med ett par frukt eller så har jeg litt frøsne bær som en kan lage smoothie av.

Så det er bare å se framover til sommeren, da blir det sleeve oprasjon på meg enten i slutten av juni eller begynnelsen av september. Det er ikke avgjort ennå ,men det er veldig greit å ha noe ca tid å se fram til .Jeg har god kontakt med kirurgene der nede nå og de er veldig ok folk :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar