fredag 30. november 2012

1.desember og juletiden er her.. litt tanker

I disse førjulstider er det enkelt å bli litt lei før den store dagen. Jeg for min del er litt tradisjonist av meg, og syntes dermed at julemasipanen bør være i butikken, ikke tidligere en 1 desember, ikke i begynnelsen av oktober som den har en tendens å gjøre. Og en annen ting,hva pokkern som er vitsen med å spise julemiddag (type julebord) en drøss med ganger i førjuls tiden er for meg også ett stort mysterium.
Samme med jeg ser folk har allerede spikret opp juletre og det ene med det andre lenge før jula egentlig har banket på døra. Samme med julekakene som kom i butikkene i slutten av oktober. Vel de er så fulle av E stoffer at de holder en stund. Jeg kan fortsette med alle eksempler, men jeg tror du skjønner tegningen.Alikevel jeg syntes dette ødelegger noe av stemingen. Når omsider julehelgen kommer er mange så dønn lei jula at man er takknemlig for at den er over... I mine øyne blir dette feil.

Det er da en liten jævel går igjennom meg.. istedet for å si "fuckins jule-sett inn det som passer". Og tenker følgende teori.. Ved å bytte en enkelt bokstav i alt som har med jul å gjøre får dette en helt ny mening.. Og humoren her er på ca 4 klasse nivå eller noe i den retning. Men en kan fort flire litt i sjegget av det hele..


Så kommer neste pungt, dette er med julegaver. Naturligvis er handelstanden ute å gjør alt de kan for at man skal bruke mest mulig penger.. joa ,men har vi faktisk tenkt over hva vi gir ut til alle og enhver ?

Jeg for min del tenker sånn at jeg ser ikke vitsen med å dele ut gaver og spesielt til unger som har en levetid på ca 30 minutter og en prislapp på 20 kr minuttet.. Da prøver jeg heller å finne julegaver som faktisk ungen bryr seg om og setter pris på hele året. Det krever litt mer reserach ,men det er så værdt det når ungen kommer 9 månder senere og den tignen er like stas..

Samme med voksene, jeg prøver å finne ut om det er noe som betyr noe for dem at de får, ikke en hva-som-helst-gave som bare viser at man har tenkt på den. Og det beste med hele denne filosofien er at en nødvendigvis ikke behøver å blakke seg helt.. Jeg er absolutt ikke gjerrig, men jeg ser en balansegang på fornuft og økonomi.

Julepynt er vakkert, det er noe jeg altid har likt. Hjemme hos oss da jeg var liten kom juletreet opp ca 19-22 desember og sto til rett over nyttår. Samme med julepynten, den begynte å komme fram i midten av desember og ble pakket pent vekk første uka i januar.
Når det kommer til det relgiøse er mange meninger, men for meg har ikke julen noe relgiøs betydning, jeg ser på julen som en lysfest, vi feirer at sola snur og det går mot lysere tider. 

Nuvel, jeg gleder meg til jul for første gang på flere år og ser førjulstiden som jeg pleier. Utstillinger og sånn i butikkene og nå er det greit at den kommer inn.. Julen for meg blir en "mager" sak, middagen blir ett lite stykke viltstek med potet og saus. Og en liten klatt riskrem med rødsaus til dessert.. Lite,men veldig godt :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar