fredag 3. juni 2011

Når kommentarene hagler.. hvordan takler jeg slikt ?

Nå skal jeg på ingen måte påstå at jeg er noe psykolog ,men jeg ville dele noen av mine tanker MHT å takle tunge issues i hverdagen. 

Som jeg regner med gjelder for alle overvektige så er det ikke å unngå at det kommer slengkommentarer, mobbing og dritt slengt i ens retning i tide og utide. Naturligvis når det passer som værst egentlig, han murpy skulle hatt seg en på snørra spør du meg..
Jeg har fortalt om noe av det jeg har fått de siste årene ,men som også nevnt er det mer eller mindre daglig at det er enten kommentarer,blikk eller tilsvarende som blir sent min retning.

  Jeg har lært meg å takle probelmer og mobbing på "min egen" måte.  Ja det å finne på noe pøk for å lette trykket når noe skjer er en del av dette ,men det foregår litt mer "bak scenen", og nå er tiden å fortelle om dette.  Jeg er av natur følsesmenneske, det er ikke å komme utenom,men jeg er også av den typen som absolutt som må analysere ett problem, jobbe med det og finne en løsning.  Så jeg har måttet lære meg å kontrolere disse følsene som egentlig vil at jeg skal sette meg ned i en krok å grine.   Jeg vet veldig godt at det å sette seg ned å grine, og dytte problemet under teppet absolutt ikke fører noe fram, jeg må deale med problemene og de tankene som farer igjennom hodet på meg. Hvis jeg ikke gjør det så bare går de å surrer der og kverna går. 

  Men når man har fått ett slag i trynet så er i min verden ikke dette grunn å sette seg ned å sture, joa kan ta en kort tid å få samlet seg naturligvis. Jeg for min del må få avklart agresjonen jeg har inni meg, og som det følsesmennesket jeg er har jeg mye aggresjon inni meg. . Men jeg vet veldig godt at det å utagere absolutt ikke funker.Det kan i det heletatt bli ganske stygt om man utagerer. Både for en selv og de i nærheten.  Denne agresjonen og ergrelsen løser jeg ut med å gjøre noe som for meg er utrolig godt (neida ikke tenk koffert nå da).    Jeg har ett bilde av ett lys, ett stort kubbelys. Dette er ikke ett fysisk bilde ,men ett bilde jeg har i hodet mitt.  Så tar jeg alle de kommentarene, blikkene og dumme tingene som har sjedd, "skriver dem ned på ett ark", igjen mentalt, ruller sammen arket og stikker det inn i flammen.  Så ser jeg flammen brenne det vekk.  Dette for meg er en enorm terapi, det hjelper meg å tenke klart og komme igjennom hverdagen.  Jeg gjør samme prosessen med alle problemer jeg får som ikke trenger noe endring i adferd eller praktisk løsning.  Dette er for meg en flott metode å komme igjennom psykiske issues som ville ha kjørt meg til vannvidd. 

Nå er jeg som nevnt ikke noe psykolog ,men jeg vet at mange overvektige sliter litt psykisk, jeg hadde også gjort dette hadde jeg ikke lært meg å få ting ut av verden.  Når en tar "brenner kommentarer" som en kan kalle det, gir dette meg en god selvfølse,mestring og ikke minst kontroll. Det gir meg ett "skjold" mot kommentarer og mobbing uten at jeg låser meg inn i meg selv.  Jeg kan stå med rak rygg og la det prelle av meg forde jeg vet at det som evt kommer igjennom sender jeg til flammene.  Etterhvert som tiden har gått har jeg utviklet en veldig god selvtillit. nettopp fordi jeg vet at ingen kan skade meg med ord. Og når jeg har kontrollen så kan jeg også ta litt igjen på de som prøver seg, Om det blir å "showe" litt med å finne på noe litt klovnestreker eller, fyre tilbake med en kjapp kommentar kommer litt an på situasjonen.

Budskapet mitt her blir at ikke la deg tråkke på, prøver noen seg så vis at du er sjefen, du vet du kan takle det som blir slengt mot deg.  Ja det kan svi, det skal det ikke legges sjul på, svien er ikke farlig. Men ta det steget videre, brenn kommentarer,blikk og drittslenging, vær stolt av den du er og hva du står for. 

2 kommentarer:

  1. Husk at jeg elsker deg masse, og at du er kjempetøff....


    og jeg gleder meg til å se deg i shorts.... sesongen er her ,kjekken min

    Løp og finn shorts nå

    SvarSlett
  2. Jeg tror jeg skal ta med meg den lærdommen der jeg...

    SvarSlett